Kedves gyerekek, itt megmutatjuk nektek, hogy készülnek a naptárak a gyerekek rajzaiból. Az első ötletől a befejezésig.

1. Rajzolás
A gyerekek átéléssel és örömmel képeket rajzolnak nekünk. Olyan sok szép és érdekes képet kaptunk, hogy nehéz eldönteni melyik kerüljön be a naptárba. Pech, hogy cask 12 hónap van egy évben.

2. Szkennelés
Amikor a képek megérkeznék a reklám ügynökséghez, ők egy szkennerbe rakják őket.
A szkenner egy olyan gép ami képes a számitógépre menteni a képeket, ahol lehetőség van szerkezteni. A képeker úgy szkenelik be, olyan méretben ahogy a naptárban láthatóak lesznek. Sok helyre van szükség a számitógép memóriájában a képek tárolására.

3. Kivitelezés
A reklán ügynökség egy szép naptárat állit össze a képeből. Bár minden kép más és más, a naptárban egységesnek kell látszaniukk. Ez nem egyszerű! Most a hónapok neveit és a napok számait gyorsan hozzáadják és már kész is.
Szép, úgye?
A szerkeztett adatokat, képeket rámásolják egy CD-ROM-ra és odaadják a nyomdának.

4. A nyomtatás
Amikor a nyomda megkapja a naptárat tartalmazó CD-t előkészitik a nyomtatást. A nyomdában sok nyomógép van amelyek különböző formátumban tudnak nyomtatni a papirokra. Tudtad, hogy csak 4 szint ismernek a nyomdaigépek? Kék, piros, sárga és fekete. Az összes többi szint ezekből keverik ki. Ez nem úgy történik, ahogy te csinálnád a festékeddel hanem amikor a papirra kerülnek a szinek.Egy réteg festéssel sok apró pontot nyomtatnak a papirra. A kép csak akkor lesz látható amokor mind a 4 réteg egymásra lett nyomtatva. Ha nagyon közelről nézzük a képet láthatjuk az apró pontokat.

5. Befejezés
A nyomtatás után a lapokat formára vágják. A naptár minden oldala egy csoportba kerül. A csomag felső szélén kis lyikakat vágnak ki. Egy huzalt vezetnek végig a lyukakon. A végeket lezárják és mostmár végig lehet lapozni a naptárat anélkül, hogy a lapok szétrepülnének. Még egy hurkot készitenek amirvel a falra lehet akasztani a naptárat. Kész!
Az egyetlen dolog ami hátra van: egy szöget verni a falba otthon.