Kære børn, her vil vi vise, hvordan man laver en kalender med tegninger lavet af børn. Fra den første ide til det færdige kunstværk.

1. At tegne
Børnene har, med stor glæde og entusiasme, tegnet billeder til os Vi har modtaget så mange skønne billeder, at det har været virkelig svært at beslutte, hvilke der skulle med i kalenderen. Året har desværre kun 12 måneder.

2. At scanne
Når billederne ankommer til reklamebureauet, bliver de lagt I en scanner. En skanner er en maskine, som kan gemme billederne i en computer, så de kan behandles. Billederne skannes på denne måde, så de kan indsættes pænt i kalenderen i samme størrelse. Der kræves megen plads i computerens hukommelse fro at gemme billederne.

3. Design
Nu vil reklamebureauet lave en pæn kalender af billederne. Selvom billederne er forskellige, skal kalenderen se ud so mom det hele hører sammen. Det er ikke så let. Så hurtigt indtast månederned navne og antallet af dage – og færdig.
Er det ikke pænt?
Nu overføres data for kalenderen til en CD-ROM, og gives til trykkeriet.

4. At trykke
Trykkeriet har modtaget CD’en med kalenderen og vil nu trykke den. Her på trykkeriet findes store trykmaskiner, der trykker forskellige lag af farver på papir. Vidste du, at disse maskiner kun har 4 farver? Blå, rød, gul og sort. Ud fra disse 4 farver kan alle andre farver blandes. Det bliver ikke gjort som med en farvelade. Farverne blandes først, når de kommer på papiret. Med et lag af maling trykkes en masse små prikker på papiret. Og først når alle 4 lag af farve er blevet trykt oveni hinanden, kan man se et pænt billede. Man skal kigge meget tæt på for at se de meget små prikker af de 4 forskellige farver.

5. Videre behandling
Nu skal de trykte ark af kalenderen skæres i form. Alle ark, der hører til 1 kalender lægges i en bunke. Der laves små huller i toppen af bunken. En metaltråd, der er blevet bøjet mange gange stikkes gennem hullerne. Nu skal der bare presses sammen, og kalenderen er samlet, så bladene ikke flyver til alle sider, når man blader i den.
Endnu et stykke metaltråd sættes i, så kalenderen kan hænge på væggen.